La ce specialişti apelăm pentru construcţia unei locuinţe?

Constructia unei case este un proiect consumator de resurse financiare si de timp, dar in final aduce numeroase satisfactii.                                                                                                Deoarece la constructia unei case se implica mai multi specialisti, noi va sfatuim sa ii alegeti cu grija, deoarece ei sunt cei care va vor sustine in acest proces indelungat si important. Iata cine sunt specialistii de care aveti nevoie pentru a construi o locuinta:

1. Arhitect & Proiectant. Arhitectul este principalul specialist, cel responsabil de proiectarea viitoarei casute. Acesta gandeste si proiecteaza planul casei. Arhitectul sau arhitectii (in functie de caz) nu lucreaza insa singur(i). El colaboreaza cu un inginer proiectant (sau cu mai multi, in functie de proiect) in vederea proiectarii rezistentei constructiei si a utilitatilor necesare – cablarea si instalarea sistemelor electrice, sistemelor sanitare, sistemelor termice etc.

Arhitectul, impreuna cu proiectantul, sunt cei care va informeaza cu privire la costurile viitoarei constructii. Pe baza calculelor lor, decideti daca planul vostru se potriveste bugetului estimat, si tot pe baza acestora se inainteaza proiectul constructiei (cu toate materialele de constructie necesare) unui constructor/unei firme de constructii.

2. Constructor. El este specializat in constructia caselor si cladirilor si este esential pentru planul casei voastre. Va sfatuim sa va alegeti cu multa grija si responsabilitate constructorul, sa verificati daca este autorizat, sa cereti informatii si pareri despre el. Constructorii executa lucrari specifice in constructii, precum cofrre, betonare, hidroizolare sau instalarea instalatiilor sanitare si electrice.

3. Zidar. Acesta este omul care realizeaza casa din temelie, urmand planurile arhitectului si instructiunile constructorului. El modeleaza si trateaza produsele din piatra. De asemenea, va sfatuim sa verificati daca echipa de zidari este autorizata sa execute lucrari de calitate.

4. Electrician. Este specialistul care proiecteaza instalatia electrica, iar apoi o monteaza. Un electrician experimentat trebuie sa va spuna care vor fi nevoile voastre in viitor si sa incerce sa le implementeze in constructia casei. Tot electricianul este cel care identifica zonele in care poate extinde reteaua. Este, insa, foarte important sa discutati cu el toate aspectele dorintelor voastre.

5. Instalator. Este persoana care se ocupa de instalatiile sanitare. El proiecteaza si monteaza instalatiile sanitare. Un instalator bun trebuie sa stie sa monteze conducte, corpuri de incalzire, robineti, obiecte sanitare si realizeaza conexiunile pentru masina de spalat, dar si conexiunea apei menajere cu reteaua de canalizare.

6. Tamplar. Un alt specialist pe care va sfatuim sa il aveti in vedere daca aveti de gand sa construiti o casa. Tamplarii sunt cei care realizeaza usile, ferestrele, scarile, mobilierul interior sau cel exterior.

7. Am mai putea mentiona cativa specialisti importanti pentru constructia unei case, in functie de nevoile voastre si de stadiul proiectului, si anume: zugravi, rigipsari, faiantari, parchetari si alti mesteri. Nu in ultimul rand, daca bugetul va permite, puteti apela si un designer, care sa va ajute sa amenajati viitoarea locuinta, ori la peisagisti, care sa se ocupe de gradina si de aspectul exterior al locuintei.

Pentru intrebari si sugestii, ne puteti scrie pe adresa de e-mail design@designlab-construct.ro.

Distribuie articolul

One Comment “La ce specialişti apelăm pentru construcţia unei locuinţe?

  1. ww88com say: 5 zile ago Reply

    … [Trackback]

    […] Information on that Topic: designlab-construct.ro/la-ce-specialisti-apelam-pentru-constructia-unei-locuinte/ […]

Lasă un comentariu