











Conceptul
Proiectarea unui spațiu comercial necesită o atenție deosebită, atât din punct de vedere structural și arhitectural, cât și din punct de vedere al scopului final al acestuia. Un asemenea proiect este conceput astfel încât investițiile ulterioare să nu mai vizeze partea de structură. De aceea, echipa DesignLab & Construct a luat în calcul toate elementele care ar putea influența pe termen mediu și lung indicii de business. Mai mult, costurile cu întreținerea unei astfel de clădiri vor fi mult mai mici dacă proiectarea sa a fost realizată în conformitate cu normele de excelență.
Descrierea proiectului
- Spațiu comercial cu regim de înălțime Subsol Parțial + Parter + 2 Etaje retrase – spații magazine;
- Complexul va fi construit pe o suprafață de 580 mp (suprafață utilă totală a construcției – 1.240 mp), respectiv 1.638 mp (suprafață desfășurată totală a construției). Spațiul comercial va fi construit pe o suprafață de teren de 3.150 mp;
- Sistem constructiv: cadre din beton armat cu fundații continue, planșee, stâlpi și grinzi din beton armat, închideri din panouri tip sandwich/BCA/zidărie cărămidă, pereți interiori din zidarie cărămidă/BCA și gips-carton, pereți exteriori din panouri sandwisch și termosistem polistiren expandat și acoperiș tip terasă circulabilă (etajul 1) și copertină din structură metalică (etajul 2 retras);
- Toate elementele din lemn ecarisat folosite la realizarea construcției se vor ignifuga, iar plafonele suspendate și tavanele se vor realiza din gips-carton (unde este cazul). Acestea din urmă se vor ancora de structura de rezistență a construcției prin intermediul unei structuri metalice;
- Scurgerea apelor meteorice de pe acoperiș se va realiza utilizându-se jgheaburi și burlane din tablă. Acestea din urmă se vor racorda la sistemul de canalizare local prin intermediul unei rigole;
- Proiectul este conceput pentru a se adapta nevoilor afacerilor din retail: în proiectare, am mixat un concept modern de construcție de comercializare cu o zonă utilă și tehnologizată de depozitare a produselor.