Provocările proiectării unei hale de producție – GALERIE FOTO

Nu doar clădirile de locuințe și de birouri necesită atenție sporită atunci când vine vorba despre proiectarea și execuția lor, ci și halele de producție.

În funcție de cerințele fiecărui client și de necesitățile de business, echipa DesignLab & Construct se adaptează și face tot posibilul să proiecteze soluții creative, sustenabile și moderne, care să se alinieze standardelor de construcții aflate în vigoare.

Recent am finalizat proiectarea a două hale ce vor fi construite în comuna Tunari, județul Ilfov, și vor funcționa drept spații de producție alimentară și de depozitare pentru un cunoscut lanț internațional de restaurante de tip fast-food, prezent în România.

Și pentru că tipul business-ului este cel care dictează conceptul (de exemplu, un laborator de panificație necesită o gândire de proiectare total diferită de o fabrică de componente auto), procesele de lucru sunt posibile numai în cazul în care hala de producție a fost optim proiectată pentru a îndeplini cerințele individuale.

Totodată, să nu uităm să menționăm cât de importante sunt cantitatea de lumină naturală, izolația, precum și un climat interior bun, toate acestea transformă, de fapt, o clădire într-un spațiu eficient și prietenos cu mediul.

Împreună cu casa de arhitectură Art Line Studio, am proiectat cele două corpuri pentru procesarea produselor alimentare ce vor ajunge în restaurantele din București al unui cunoscut retailer internațional. Halele vor fi construite din structuri metalice cu inchideri din panouri tip sandwich, având funcțiuni atât de depozitare, de producție, și vor servi, de asemenea, ca zonă de birouri.

Hală 1

Suprafață construită: 550 mp

Suprafață desfășurată: 625 mp

Regim de înălțime: P + 1 etaj

Hală 2

Suprafață construită: 200 mp

Suprafață desfășurată: 400 mp

Regim de înălțime: Parter

Ambele hale au fost proiectate pentru a se adapta perfect nevoilor afacerii. Corpul principal (hala 1), cu o suprafață desfășurată de 625 mp, este completată de un număr de anexe și de copertine de diferite înălțimi. În proiectare, ambele echipe au dorit să mixeze un concept modern de construcție de birouri cu o zonă utilă și tehnologizată de producție. De altfel, izolarea joacă un rol extrem de important pentru partea de producție. De exemplu, camerele frigorifice pentru depozitarea alimentelor trebuie să fie foarte bine izolate pentru a menține costul echipamentului de refrigerare cât mai redus.

În hala de depozitare a produselor, conceptul de proiectare a ținut cont de spațiul destinat depozitării produselor și ambalajelor de împachetare și de marketing, precum și de manevrele specifice de încărcare și transport.  

Pentru întrebări referitoare la acest subiect sau dacă vă putem oferi consultanță în alte aspecte din domeniul construcțiilor, ne puteți contacta pe adresa de e-mail design@designlab-construct.ro. Totodată, vă invităm să ne urmăriți activitatea și pe pagina noastră de Facebook.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu