Conceptul
Proiectarea unui restaurant extins ca suprafață necesită o atenție deosebită, atât din punct de vedere structural și arhitectural, cât și din punct de vedere al scopului final al acestuia, și anume, de comercializare a serviciilor și produselor. Costurile cu întreținerea unei astfel de clădiri vor fi mult mai mici dacă proiectarea sa a fost realizată în conformitate cu normele de excelență.
Descrierea proiectului
- Restaurant cu regim de înălțime Parter + Etaj mansardat – spații de servire (comercializare);
- Restaurantul va fi construit pe o suprafață de 1.520 mp (suprafață utilă totală a construcției – 760 mp). Spațiul comercial va fi construit pe o suprafață de teren de 3.000 mp;
- Sistem constructiv: cadre din beton armat cu fundații continue, planșee, stâlpi și grinzi din metal, închideri din panouri tip sandwich din metal și sticlă, pereți interiori din zidarie cărămidă/BCA și gips-carton, pereți exteriori din panouri sandwisch și termosistem polistiren expandat și acoperiș în șarpantă în 4 versanți, combinat cu terasă circulabilă;
- Scurgerea apelor meteorice de pe acoperiș se va realiza utilizându-se jgheaburi și burlane din tablă. Acestea din urmă se vor racorda la sistemul de canalizare local prin intermediul unei rigole;
- Proiectul este conceput pentru a se adapta nevoilor afacerilor din retail – FMCG: în proiectare, am mixat un concept modern de construcție de comercializare, de servire a clienților cu o zonă utilă și tehnologizată de depozitare a produselor.