8 avantaje de a locui la casa

Atunci cand ne hotaram sa achizitionam o locuinta, inevitabil ne confruntam cu urmatoarea dilema: sa cumparam un apartament sau o casa? Care este cea mai buna optiune?

Desi recunoastem ca noi (consultantii echipei DesignLab & Construct) consideram ca placerea este net superioara cand vine vorba despre o casa care are si curte, suntem de acord cu faptul ca alegerea cea mai potrivita o poate face fiecare dintre noi, in functie de personalitatea si de aspectele care prezinta mai multa importanta pentru noi insine.

Indiferent de alegerea pe care o facem, cel mai important lucru este sa ne simtim confortabil „acasa”, in spatiul de locuit pe care l-am ales. In cele ce urmeaza va vom puncta cateva avantaje de a locui la casa, urmand sa revenim in cele ce urmeaza cu un articol dedicat locuirii intr-un apartament.

1. Design personalizat

Placerea de a locui intr-o casa este oferita, de cele mai multe ori, de designul casei si a faptului ca putem alege de la arhitectura casei, modelul acoperisului si pana la culorile peretilor interiori, precum si amenajarea si compartimentarea spatiilor, exact asa cum ne dorim.

2. Mai mult spatiu

Un alt motiv important care ne poate determina sa investim intr-o casa il reprezinta faptul ca ne putem bucura de un spatiu generos si, odata cu acesta, de intimitate. Indiferent de dimensiunea casei (fie ca vorbim despre o casa mica sau una mare), de cele mai multe ori, aceasta ne poate oferi mai mult spatiu de desfasurare decat un apartament, oricat de mare ar fi acesta. Totodata, o casa este ideala pentru familiile cu mai multi copii, deoarece ofera beneficiul unei compartimentari practice, cu camere spatioase si luminoase.

3. Relaxare in curtea interioara si in gradina

Multi dintre noi am visat, macar o data, la momentul savurarii cafelei de dimineata pe o terasa insorita sau al ciocnirii unui pahar de vin rosu in foisorul din curtea casei, in lumina apusului, ca refugiu dupa o zi incarcata la birou. Ne putem bucura de toate aceste lucruri si nu numai (relaxare, sport si petreceri in aer liber, loc de joaca pentru copii, gradinarit, cultivarea florilor), daca alegem sa locuim la casa. O curte de dimensiuni medii ne permite amenajarea unei terase, asa cum ne dorim. De asemenea, in functie de deschidere si de buget, putem investi si intr-o piscina ori un foisor, daca dimensiunile gradinii ne permit acest lucru.

4. Zona cu spatiu verde

Desi nu este o regula, insa cele mai multe cartiere cu case sunt amplasate mai departe de aglomeratia urbana, fiind inconjurate de vegetatie. Acest detaliu reprezinta un avantaj, mai ales daca majoritatea timpului ni-l petrecem la serviciu. Vom resimti acest avantaj atunci cand ne vom intoarce acasa si ne vom bucura de o priveliste de poveste.

5. Libertate de decor

Fie ca ne dorim sa construim o locuinta noua, fie ca ne mutam intr-una ridicata deja, cert este ca avem libertatea de a interveni oricand asupra ei, cu ajustari dupa bunul plac. Ne putem decora locuinta exact asa cum ne dorim, putem reamenaja oricand camere si, ce-i mai important, putem construi alte camere sau anexe, daca dorim extinderea spatiului.

6. Mai multa liniste, intimitate si libertate

Locuind intr-o casa pe pamant, avem parte de intimitate si de liniste. Intr-un apartament suntem tot timpul inconjurati de vecini din a caror locuinta se aud aproape toate conversatiile. Blocurile sunt amplasate in oras, acolo unde agitatia si aglomeratia isi spun cuvantul. O casa poate reprezinta cea mai buna alegere pe care o putem face indepartandu-ne putin de zona aglomerata, urbana.

Totodata, intr-o casa putem avea parte de mai multa liniste. Persoanele creative simt nevoia sa petreaca timp in natura (gradina), iar linistea mediului rezidential este un atribut pe care il cautam tot mai des, intr-o lume in care guverneaza zgomotul. La ora actuala, mediul de lucru este tot mai solicitant, asa ca atunci cand mergem acasa simtim nevoia unui spatiu izolat fonic, asa cum nu intalnim, de obicei, la blocurile autohtone.

Nu in ultimul rand, daca ne plac petrecerile si intalnirile cu prietenii, avem posibilitatea de a petrece pana noaptea tarziu cu acestia, fara a-i deranja pe vecini sau fara a primi atentionari din partea acestora.

7. Putem cultiva propria hrana

Printre beneficiile unei case cu gradina o reprezinta cultivarea propriei hrane sanatoase, si anume a legumelor, fructelor si ierburilor aromatice. De altfel, daca avea posibilitatea si ne dorim, putem creste inclusiv pasari in propria curte, pentru a avea parte si de oua si de carne proaspete. 

8. Mai mult confort termic pe timp de vara

Nu in ultimul rand, in zilele caniculare de vara, locuind la casa, ne putem bucura de mai mult confort termic, mai ales daca locuinta are o clasa energetica ridicata. Astfel, zilele de vara petrecute acasa vor deveni o placere, iar serile petrecute in curte sau pe terasa pot deveni placerea noastra (vinovata) de vara.

De altfel, lista cu avantajele de a locui la casa poate continua si depinde foarte mult de la persoana la persoana. Insa pe langa beneficiile oferite de viata la casa, aceasta din urma reprezinta o investitie sigura pe termen lung si are avantajul ca poate fi vanduta oricand, obtinand cu siguranta profit. De asemenea, alegand o casa in faza de constructie, ne putem bucura de avantajul de a ne alege finisajele care ne plac si de a ne amenjea curtea dupa bunul plac.

Daca aveti intrebari legate de acest subiect sau va putem oferi consultanta pe alte aspecte din industria constructiilor, ne puteti contacta pe adresa de e-mail design@designlab-construct.ro. Totodata, va invitam sa ne urmariti activitatea si pe pagina noastra de Facebook.

Distribuie articolul

One Comment “8 avantaje de a locui la casa

  1. pic 5678 say: 4 zile ago Reply

    … [Trackback]

    […] Information to that Topic: designlab-construct.ro/8-avantaje-de-a-locui-la-casa/ […]

Lasă un comentariu